Wie is Coen van Vollenhoven?

Portretfoto percussionist Coen van Vollenhoven van Ritme op Maat. Mijn naam is Coen van Vollenhoven en ik ben percussionist. Door heel Nederland geef ik percussie workshops en lessen Afrikaans trommelen. Met een jazz-drummer als vader ben ik al vroeg in aanraking gekomen met ritme en muziek. Het volgen van verschillende cursussen en workshops en het spelen in diverse groepen en bandjes, hebben mij tot een allround drummer, percussionist en performer gemaakt.

Sinds 1998 is mijn hobby mijn werk.

Mijn publiek variëert van managers tot verstandelijk gehandicapten en van moeders tot moeilijk opvoedbare jongeren. Ik geef workshops voor bedrijven, verenigingen en buurthuizen door heel Nederland. Daarnaast geef ik op de maandag- en woensdagavond lessen in djembé en doun-doun spelen aan kinderen, tieners en volwassenen die de techniek en ritmes echt in de vingers willen krijgen. Mijn groepen zijn inmiddels zo goed, dat we ook regelmatig met elkaar optreden!

Weet je wat ik nou zo ontzettend leuk vind van het werk dat ik doe?

Ik mag met groepen mensen werken en ze een goede tijd bezorgen. Als iedereen dan blij en met meer energie dan bij binnenkomst vertrekt, rij ik met een voldaan gevoel (en meestal buiten de spits!) naar huis. Hoewel ik goed betaald wordt, is het niet ongebruikelijk dat ik thuiskom met een bos bloemen en een fles wijn. En vaak wordt ik een paar dagen later ook nog verrast met een mooie kaart om me te bedanken. Wat wil je dan nog meer?

nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image nivo slider image