Veelgestelde vragen

Djembé lessen

Waar geef je djembé lessen?

Alle lessen zijn momenteel tussen Arnhem en ‘s-Heerenberg, maar ik heb even geen vaste locatie. Per les wordt dit doorgegeven aan de leerlingen.

Hoe geef ik me op voor djembé lessen?

Je kunt mij het beste even bellen, zodat ik meteen kan zeggen of er plek is. Andere vragen kan ik dan ook meteen beantwoorden. Je kunt me bereiken via 06 – 513 025 79. Uiteraard kun je me ook een email sturen via: coen@ritmeopmaat.nl – in periodes dat ik veel workshops geef, kan het soms 2 of 3 dagen duren voor ik mijn email kan beantwoorden. Bellen is de snelste manier naar meer info!

Kan ik een djembé bij je kopen?

Ja, dat kan. Ik verkoop de trommels namens Martin Bernhard uit Twello, die bijzonder goede kwaliteit trommels levert voor een zeer schappelijke prijs. Ik heb meestal wel trommels op voorraad, zodat je kunt kiezen welke djemb√© het beste bij je past. Het loont echt de moeite een goede trommel te kopen en daar wil ik je graag bij helpen. Een slechte kwaliteit trommel is bijna niet op te lappen. Soms helpt het om het vel op te spannen of te vervangen, maar meestal ligt het aan de kwaliteit van de kast of je er zonder heel hard te hoeven slaan goed geluid uit kunt krijgen. Een goede aanslag helpt natuurlijk ook…

Ik wil niet direct een djembé aanschaffen. Kan ik er ook een van je huren?

Ja, voor het gebruiken van een van mijn trommels vraag ik 2 euro per keer. Dit komt bovenop het lesgeld. Als je de trommel ook mee naar huis wilt nemen om te kunnen oefenen, kan dat ook. Je betaalt dan 1 euro per dag.

Kun je ook een serie lessen afrikaans trommelen verzorgen in het kader van de culturele lessen op onze school?

Ja hoor, ik geef ook djembé lessen op aanvraag op lagere scholen, middelbare scholen of voor andere onderwijsinstellingen. Het aantal lessen bepalen we in onderling overleg.